12 начина за лек полет

1. Изберете удобни дрехи
Ако искате да спите в самолета, опитайте се да носите нещо, което прилича на пижама за пътуването (не е задължително с мечета и сърца, но за предпочитане е свободно и меко). И за мъже, и за жени, тениска, стари дънки, тенис обувки, суичър са идеални за летене. Не трябва да носите тесни синтетични дрехи и тесни обувки с токчета, също така е по-добре да премахнете коланите и връзките.

2. Избягвайте шума
Опитайте се да си купите специални звукопоглъщащи слушалки, сложете ги преди лягане и шумът от двигателя, грохотът на стотици хора, които говорят, който се засилва в ограничено пространство, вече няма да пречи на вашата почивка. Ако няма начин да закупите слушалки предварително, просто използвайте качествени тапи за уши.

3. Изключете светлината
Не забравяйте тъмната маска за очи – тя може да ви помогне дори когато не можете да спите. Доказано е, че страдащ от безсъние, носещ маска и на тъмно, заспива по-бързо.

4. Пийте вода
По време на полет тялото има голяма нужда от вода. Така че пийте много вода. Избягвайте алкохола, кафето и чая – тези напитки пречат на нормалния сън и дехидратират, когато тялото ви изисква обратното. Вземете празна голяма бутилка и след проверка на багажа я напълнете с чиста вода или купете негазирана вода преди качване и не забравяйте да изпразните контейнера преди края на полета.

5. Хидратирайте кожата си
Сухият въздух в кабината може да бъде много вреден за кожата. За да предотвратите напукване на кожата, като земята без дъжд, нанесете овлажняващ крем върху лицето, ръцете, устните. Сухият въздух също вреди на очите ви – ако обикновено носите лещи, тогава по време на полет е по-добре да ги замените с очила и не забравяйте да вземете овлажняващи капки в кабината.

6. Заредете с прясно изцеден сок
Нищо не е толкова освежаващо, колкото чаша добър плодов или зеленчуков сок. Обикновено има достатъчно павилиони на летищата, където можете да го купите. Сок в пликче със захар и консерванти няма да замени прясно изцедения сок, а само ще ожаднеете.

7. Използвайте разумно времето за пътуване
Ако наистина обичате киното и планирате да гледате поне три филма по време на полета, то това най-вероятно ще ви достави удоволствие и ще озари времето. Но ако обикновено се взирате в екрана само защото нямате какво да правите, по-добре е предварително да обмислите плана за действие в самолета. Когато ви прилошава движението във въздуха, не се измъчвайте с дейности, които изискват внимание. Ако сте добри в летенето, вземете книга, която искате, но нямате време да прочетете, и ще харесате дългите полети.

8. Попаднете на правилното място
Преди да се регистрирате онлайн, изберете място в кабината, което ви харесва.

9. Носете си чорапите
Замръзналите крака не са благоприятни за приятно забавление. Често подът в кабината е много студен, така че не забравяйте да вземете чифт топли, свободни чорапи, за предпочитане без еластични ленти.

10. Печелете мили
Ако пътувате често по един и същ маршрут, изберете най-добрата авиокомпания и печелете мили. Освен, че рано или късно ще можете да ги похарчите, милите дават сериозни привилегии. Например, възможността да се качите първи на борда или ВИП почерпка по време на полета ще ви помогне да освежите дългия полет.

11. Яжте добре
Отново тъпа паста или отегчено пиле? Опитайте се да не се обезсърчавате от храната на борда. Изберете нещо, което още не сте опитвали, добавете обилно пипер и не пестете от соса, сложете хляб и масло върху горещо ястие, за да ги загреете. Не яжте това, което не можете да понасяте, само защото трябва да ядете нещо. Особено сега в някои авиокомпании можете да поръчате меню много преди полета.

12. Останете позитивни
Спрете да се тревожите за времето, загубено по пътя, и гледайте на полета като на възможност да посветите тези часове на себе си. Не приемайте полета като безсмислен празен сегмент от пътуването, а правете това, което искате, но нямате време у дома.

Вземете леки закуски, четете книги, медитирайте, слушайте музика, подгответе се емоционално за предстоящата ваканция или работа – като цяло седнете удобно, подредете чувствата и мислите си и ще оцените времето, прекарано над земята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *