Какво убива мигновено плъхове? Ето го трикът

На всеки може да се случи. Бизнесите и домовете могат да се превърнат от удобни в достойни за свиване веднага щом забележите само един признак за това. Какво може да причини толкова много щети?

 

Плъхове.

 

Малките космати четириноги същества могат да създадат хаос във всяка сграда и нейните обитатели. Те не само причиняват щети на вашето имущество, но плъховете също представляват опасност за здравето на хората и домашните животни, защото пренасят болести. Ако сте зърнали такъв, вероятно искате да знаете какво убива плъхове моментално.

 

Ето отговора…

 

Ето как бързо да се отървете от плъховете в дома си

Да видите само един плъх в дома си е причина за безпокойство, защото за съжаление, където има един, със сигурност ще има повече. Дори по-лошо, плъховете обикновено вървят ръка за ръка с мишките. Като собственик на жилище или бизнес вероятно искате да знаете как да убивате плъхове незабавно, за да сложите край на проблемите си завинаги!

 

Помага да знаете малко за вашия космат малък враг, като например, че в света има над 60 вида плъхове. От тези видове най-често срещаните типове, свързани с заразяване в бизнеса и дома, са покривните и норвежките плъхове. Може да има много видове, но всички плъхове се събират за едни и същи неща, като храна и безпорядък.

 

Ще обсъдим всички общи методи за премахване на тези нашественици, включително естествени средства и капани. Дори ще научите някои полезни факти, като например защо отровата не е най-добрият вариант. Прочетете, за да научите всички най-добри начини да премахнете тези вредители и да възстановите дома или бизнеса си!

 

Отрова за плъхове: Не е идеална

 

Поставянето на стръв за плъхове е много ефективна опция, тъй като гризачите хапят блока, поглъщат отровата и умират. Отровата за плъхове обаче не е най-добрият вариант поради няколко причини, а именно проблеми с безопасността.

 

Отровата за плъхове може да навреди на хора и домашни любимци

Отровните примамки за плъхове вършат работата си, но могат да бъдат и опасни за хората и другите животни. Децата могат да вземат блокчетата стръв и да ги изядат. Всъщност EPA отбелязва, че през 2012 г. са получили повече от 15 000 обаждания за деца, поглъщащи отрови за гризачи. Повечето от засегнатите деца са били на възраст под шест години, а някои деца са имали неблагоприятни последици за здравето.

 

Освен това децата не са единствените изложени на риск, когато използвате блокове с отровна примамка. Отровата за плъхове може да засегне семейни домашни любимци и полезни диви животни, включително хищни птици.

 

Плъховете не умират на открито

За съжаление, отровите за плъхове не действат веднага, така че няма да намерите труповете близо до вашите блокове за стръв. Вместо това плъховете изпълзяват и умират на труднодостъпни места.

 

Представете си мъртви плъхове, които се разлагат в стените ви! Не само, че този труп ще мирише достатъчно ужасно, за да разболее хората, но също така може да привлече повече вредители, включително други плъхове.

 

Капани за плъхове: Бързи и ефективни

Капаните за плъхове могат да бъдат ефективно решение за борба с вредителите. Има няколко вида, от които да избирате, но е най-добре да избягвате всякакви сложни капани, които са трудни за настройка. Изборът на капан може да бъде предизвикателство, особено ако не сте сигурни какво да очаквате с всеки тип.

 

Хвани и пусни или живи капани

 

Капаните за хващане и пускане, известни също като живи или хуманни капани, предлагат алтернативно решение за хора, които не искат незабавно да убиват плъхове. Те работят с по-малки гризачи, включително мишки, и можете да видите вътре, за да знаете, че сте хванали такъв.

 

Живите капани предлагат решение, което е безопасно за всички във вашата къща. Хващането и пускането на плъховете обаче може да не спаси живота им. Ако ги оставите на свобода далеч от дома си, има вероятност плъховете да умрат в рамките на 48 часа.

 

Електрически капани

Тези захранвани с батерии капани са лесни за настройка и доставят удар с високо напрежение, който е смъртоносен за плъхове, но няма да навреди на хората или по-големите домашни любимци. Те стъпват върху металната пластина, която доставя достатъчно напрежение, за да убие плъха моментално. Просто се уверете, че батериите са изправни.

 

Прихващащи капани

 

Прихващащите капани са от старата школа, лесни за настройка и много ефективни. Капаните за щракване обаче могат също да навредят на деца и домашни любимци, които се натъкнат на тях и случайно задействат щракването.

 

Лепкави или лепилни капани

 

Капаните за лепило са основни дъски с лепкаво лепило от едната страна. Плъхът тича по дъската и се залепва. Борбата само засилва капана. Някои хора смятат този подход за нехуманен и не можете да ги използвате повторно, както можете с някои други видове. Известно е също, че по-големите гризачи бягат със залепения капан.

 

Кутии за стръв или станции за стръв

 

Станциите за стръв използват отрова, но тя се съдържа в защитни кутии, до които децата и дружелюбните животни нямат достъп. Гризачите могат да достигнат стръвта, защото са малки и достатъчно гъвкави, за да се промъкнат през дупките. Въпреки че е по-безопасно за деца и домашни любимци, все пак може да имате проблем с намирането на труповете. Освен това, ако имате куче, което яде плъх, който е бил отровен, то също ще отрови вашето куче.

 

Естествени начини да се отървете от плъхове

Някои собственици на жилища може да предпочетат методи „направи си сам“ за отблъскване на плъхове от къщите си. Недостатъкът на тези методи „Направи си сам“ е, че не издържат толкова дълго, така че ще трябва да продължите да ги прилагате отново.

 

Черният пипер е отблъскващ за плъховете и ще ги накара да избягат в другата посока.

Маслото от евкалипт или мента може да отблъсне плъховете, защото мразят миризмата.

Друг начин да използвате обонянието на плъх срещу тях е да засадите мента и котешка трева на стратегически места.

Диатомичната пръст не е токсична за хората, но може да изсуши плъховете, докато умрат.

Факти за плъхове: Какво привлича плъховете и как попадат в домовете ни?

Плъховете изглеждат толкова прости същества и те са. Плъховете обаче са хитри, способни плувци, които просто искат уютен дом.

 

Профил на плъх

Какво си представяте, когато чуете думата „плъх“? Може би дългата тънка опашка, малките сръчни лапи или косматото тяло. Всички те са верни, но за плъховете има нещо повече от външния им вид.

 

Въпреки плахия си характер, плъховете са социални същества, които обичат да живеят в глутници. За да образуват нова глутница, мъжкият и женският се разделят и гнездят в ново пространство. За съжаление, новите глутници растат доста бързо, тъй като плъховете могат да се размножават още на петседмична възраст. Те се чифтосват често и могат да имат котила, вариращи от шест до двадесет малки.

 

За домовете си плъховете обичат тъмни и влажни зони. Празните сгради, обраслите площи, сметищата и особено хранилищата карат плъховете да се чувстват като у дома си. Необходима е само малка дупка в сградата, за да може плъхът да намери път и да се установи.

 

Плъховете са всеядни, но не са придирчиви. Плъховете с удоволствие ще ядат отпадъци. Те също така постоянно дъвчат, благодарение на постоянно растящите зъби. Плъховете ще дъвчат почти всичко, включително по-мек бетон, алуминий, дърво и пластмаса.

 

Как да привлечем плъхове

Понякога най-добрият начин да държите нещо настрана е да знаете какво обича. Тук е полезно да знаете какво харесват плъховете, за да можете да направите вашето пространство по-малко гостоприемно.

 

Комфортът и топлината могат да бъдат трудни за намиране, особено през зимата. Плъховете намират места, където топлият въздух излиза, и намират начин да се движат вътре. През лятото същите тези плъхове обичат климатизираното бягство от жегата толкова, колкото и вие!

Източниците на храна наричат плъхове като нищо друго и те не са придирчиви. Хляб, храна за домашни любимци, ядки, горски плодове и дори храна за птици могат да привлекат плъхове във вашето пространство.

Затрупаните зони осигуряват изобилие от уютна защита за размножаване на плъхове и това е точно това, което не искате. Те просто обичат претъпкани килери, мръсни килери, разхвърляни стаи, купчини дърва и гъста, неподдържана растителност.

Водата е също толкова важна за плъховете, колкото храната, така че те я търсят навсякъде, където могат. Внимавайте за капеща вода от спукани тръби, кухненски канали, отпадъчни води и вани за птици.

Основното е, че плъховете са прости същества, търсещи храна, вода и тайни места за размножаване. Ако вашият дом или бизнес осигурява всичко по-горе, тогава плъхът може да пусне корени, да се насели и да процъфтява. Вашето най-добро решение е да предотвратите влизането на плъхове в сградата!

 

Предпазване от плъхове

 

Предпазването от плъхове е най-важната стъпка, която трябва да предприемете. Създайте план за борба с вредителите, за да направите къщата си по-малко гостоприемна, като направите следното:

 

Поддържайте чист двор и обезопасете кофите за боклук.

Подрежете всички храсти и храсти около вашия имот.

Отрежете клоните на дърветата, които докосват къщата ви, така че плъховете да не могат да ги използват, за да получат достъп.

Оценете къщата си за всякакви входни точки и ги запечатайте. Обърнете специално внимание на дупки, електрически или водопроводни точки за достъп, климатици и тавански вентилационни отвори, комини, а също и по ръбовете на покрива.

Кога да се обадя за професионална помощ?

От време на време е необходим професионалист, за да разреши проблем с гризачи. Знаете, че е време да се обадите на професионална компания за борба с вредителите за помощ в следните ситуации:

 

Ако усилията ви да се отървете от тях изобщо не работят.

Ако подозирате зараза.

Ако ги чуете през нощта или ги видите около къщата си.

Не забравяйте, че професионалните унищожители за борба с вредителите са квалифицирани, знаещи и оборудвани с подходящите инструменти и техники, за да изкоренят проблема ви завинаги.

 

Искате да убивате плъхове бързо? Обадете се на Big Dave’sRightPronto!

Ако сте опитали съветите по-горе и все още имате проблеми с плъхове, моля, свържете се с експертите от PreventPestControl и се отървете от проблема си с вредителите завинаги! Повече от двадесет години с гордост обслужваме нашите съграждани в района на София, а също и в големите градове на България. Нашият висококвалифициран персонал реагира бързо и ефективно се справя с всякакви проблеми с вредители със 100% гаранция за удовлетворение. Обадете се сега за безплатна и честна оферта!Гарантираме ефективно премахване на плъхове от вътрешни помещения и сгради, както и от външни терени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *