Дразни ли фитнеса хората

Редовно ходя на фитнес 2-3 пъти седмично. Това е не само защото искам да изглеждам във форма, но упражненията са полезни и за здравето. Работата в офиса е заседнала, в обикновения живот се движа малко, така че го правя.

Фрапираща е ситуацията, която започва преди големите празници и особено с настъпването на пролетта. Удобно е да тренирате през годината, има хора във фитнеса, но няма големи опашки за симулатори, не купуват цялата спортна храна в бара, винаги има кърпи, съблекалнята е чиста.

Но понякога е просто истински кошмар. Някои набези на лудо отслабване. Преди Нова година, на 14 февруари и дори на 8 март, хората, сякаш са седели на дивана от 10 години, тичат в залата. Става задушно, навсякъде е бъркотия, всички трескаво се подготвят, мечтаят да станат богове и богини за няколко часа. Сега е пролет и вече ме е страх. Понякога изглежда, че това време е просто по-добре да изчакате, да прехвърлите обучението на открито.

Не съм против засиления интерес на хората към тренировките, страхотно е. Не разбирам обаче тази реклама и тези, които не спазват диетата си през цялата година, например ядат всичко подред и след това бягат, за да губят мазнини преди лятото. На море, сигурно преди празниците! Защо хората имат само такава мотивация?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *